Vesti

„Azvirt“ gradi auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice Šabac–Loznica

Sredinom novembra meseca 2019. godine potpisan je komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice Šabac–Loznica Između Srbije I Azerbejdžana. Ugovor su ferifikovali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i izvršni direktor kompanije „Azvirt“ Kemil Aliev.

sabac-loznica

Potpisivanju ugovora sa kompanijom iz Azerbejdžana prisustvovao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra. Predsednik Vučić je objasnio je da će to biti auto-put punog profila širine 29 metara, sa razdelom od četiri metra između traka za suprotni smer, dok će brza saobraćajnica Šabac – Loznica biti široka 19 metara, sa razdelom od tri metra i maksimalnom brzinom autoputem od 100 do 110 km na sat.

Predsednik Vučić je kazao da je brza saobraćajnica Šabac – Loznica duga 54,8 kilometara, tako da će se graditi ukupno oko 77 kilometara najmodernijih saobraćajnica u tom delu Srbije, na potezu od Rume do Loznice. Predsednik Vučić je takođe naglasio da je firma Azvirt iz Azerbejdžana odlično uradila autoput Preljina – Ljig.

Izvršni direktor kompanije „Azvirt“ Kemil Aliev zahvalio je Srbiji na ukazanom poverenju i podsetio da ta kompanija radi u našoj zemlji od 2012. godine, te da su se uvek trudili da sve obaveze ispune i posao obave na visokom nivou.
„Naša glavna snaga su radnici Srbije, koji su se pokazali kao veoma vredni i odgovorni“, istakao je on.
Aliev je dodao da će se „Azvirt“ u budućnosti baviti razvojem infrastrukture, u šta kako je rekao Srbija dosta ulaže, kako bi svi delovi zemlje bili mnogo bolje povezani.